Servo's

Servo's zijn er in vele maten, prestaties en kwaliteiten.

Wij informeren u bij elke servo wat de afmetingen zijn en wat u aan prestaties kunt verwachten. Muco levert uitsluitend servo's van gerenomeerde fabrikanten die voldoen aan de opgaves en worden gegarandeerd op goede werking.

 

Algemeen over servo's; Er wordt onderscheid gemaakt tussen analoge en digitale servo's. Een digitale servo is sterker en nauwkeuriger dan een analoge servo in dezelfde afmeting. Analoge servo's gebruiken echter beduidend minder stroom en dat kan van belang zijn ivm het gewicht van de te gebruiken accu in uw model.

 

Waarom zitten er extreem grote prijsverschillen in servo's die uiterlijk en tav specificaties schijnbaar hetzelfde zijn...

 

Bij een servo draait alles om betrouwbaarheid, nauwkeurigheid en duurzaamheid.

Als u verwacht dat een servo in een door u gekozen stand gaat staan dan verwacht u ook dat de servo zonder stuurverandering in die positie blijft en indien hij bewogen heeft weer terugkomt in de positie van waaruit hij gekomen is.

Als het dan even kan na 50000 bewegingen nog steeds geen merkbaar verschil is helemaal prachtig.

 

Daar vind u de prijsverschillen.

Betrouwbaarheid wordt bepaald door de toegepaste elektronica, toegepaste hardware van de print, tandwielen en behuizing.

Loopt de elektronica "op zijn tenen" dan zal bij de minste overbelasting (de servo moet iets meer kracht leveren dan eerder bedacht) of spanningsverandering de servo de geest geven. Een merkservo is ruimer gedimensioneerd en vaak

voorzien van elektronica die overbelasting tegen kan gaan.

De nauwkeurigheid van de tandwielen, kogellagers en behuizingen bepaalt in heel hoge mate de prestaties van de servo.

Om hoge produktiekosten tegen te gaan hebben goedkope servo's tandwielen met minder tanden en meer ruimte tussen de tandwielen. U begrijpt dat bij meer tanden de diepte van de tand ook veel minder is en er dus een veel hogere nauwkeurigheid

van bijvoorbeeld het middenpunt van het wiel en de tanden zelf vereist is. Zo ook bij de toegepaste motor. Dat zal bij een goedkope servo een drie polig ankermotortje met koolborsteltjes zijn terwijl u in de merkservo's vijf, of nog meer polige en soms zelfs brusless motoren aantreft.

 

Vliegt, vaart of rijdt U met hoge snelheid dan is een servo met speling (waardoor de geselecteerde stand niet stabiel is) zo goed als niet bruikbaar.

Bedenkt u ook eens hoe dat is met servo's tbv robotbesturing.

 

Helaas, bij de meeste servo's wordt de nauwkeurigheid niet vermeld. Toch kunt u het verschil op uw klompen aanvoelen.

Een miniservo van E3.50 zal echt niet dezelfde prestaties leveren als een miniservo van E15,- Ondanks dat de beloofde prestaties en het uiterlijk gelijk zijn.

per pagina
Toont 1 - 91 uit 91 items