Polyester plamuur 200gr. Bekijk groter

Polyester plamuur 200gr.

PLAMUREN OP POLYESTERBASIS   BESCHRIJVING: De polyesterplamuur grijs, wit en glasvezelplamuur zijn alle op basis van polyesterhars met vulmiddelen. De grijs is een wat grovere zeer goed schuurbare softplamuur, de witte is een fijne ...

€ 7.50

Meer details

88.835.1270

PLAMUREN OP POLYESTERBASIS

 

BESCHRIJVING: De polyesterplamuur grijs, wit en glasvezelplamuur zijn alle op basis van polyesterhars met vulmiddelen.

De grijs is een wat grovere zeer goed schuurbare softplamuur, de witte is een fijne afwerkplamuur, en de glasvezelplamuur blijft goed "staan" zodat er flinke gaten (ter groote van een rijksdaalder) overbrugd kunnen worden. Doordat de glasvezelplamuur bijna uit zuivere hars en glasvezel bestaat ligt de nadruk hier op sterkte, en veel minder op schuurbaarheid.

 

VERWERKING: De plamuren op polyester basis harden alle uit met BP harder (tube) rood of wit. Bij 2% harder is de verwerkingstijd 4-5 minuten en bij de glasvezelplamuur iets langer (bij 20ºC). Minimale verwerkingstemperatuur is 0ºC. Niet meer harder toevoegen dan ± 2-3%. Aangezien dit later de lak kan aantasten (verkleuren). Bij 20ºC kan na een half uur geschuurd worden en na 12 uur gelakt. Bij uitharding in een oven (50-60ºC) bij voorkeur de plamuur eerst laten aanharden buiten de oven, zodat zijn warmteontwikkeling voorbij is.

 

HECHTING EN KRIMP: De plamuur op polyester basis zijn gemaakt om goed op staalplaat te hechten. Ook op droog hout en steen geeft het eeen redelijke tot goede hechting. Op plastics eerst even proberen, op PVC hecht het redelijk op polyethyleen niet. Polyesterharsen, en dus ook polyesterplamuur krimpen iets door het hardingproces. Bij 20ºC zaal de complete doorharding ongeveer 24uur duren, en kan men dus ook gedurende die tijd enige krimp verwachten. Deze krimp is ook een oorzaak van moeilijkheden bij de hechting. De plamuur heeft de neiging zich enigsins los te krimpen van de ondergrond. Enkele dunne lagen is wat dit betreft beter dan een dikke laag.

Er zijn nog geen recensies voor dit product

Schrijf uw recensie

Schrijf uw recensie

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...