Langzame Epoxy voor lamineren 300 gram Bekijk groter

Langzame Epoxy voor lamineren 300 gram

Epoxy hars is een hoogwaardige, heldere hars - sterk en slijtvast. Hecht aan praktisch elke ondergrond, maar tast die ondergrond (bijv. polystyreenschuim) niet aan, zoals bij polyesterhars vaak wel het geval is. Epoxyhars krimpt niet bij ...

€ 18.90

Meer details

88.835.2100

Epoxy hars is een hoogwaardige, heldere hars - sterk en slijtvast. Hecht aan praktisch elke ondergrond, maar tast die ondergrond (bijv. polystyreenschuim) niet aan, zoals bij polyesterhars vaak wel het geval is. Epoxyhars krimpt niet bij uitharding. Daarom is het een geliefd materiaal voor het maken van mallen. Kromtrekken door krimp komt niet voor. Onze normale lamineer epoxy is na uitharding sterk tot ±70º.

 

Epoxyhars hecht prima aan vrijwel alles. Denk maar aan het in elkaar lijmen van houten boten. Het houdt de vezeltjes van de glasmat goed vast en is mede daardoor zo sterk. Door deze taaie sterkte wordt het graag gebruikt in surfplanken, skies, modelbouw vliegtuigjes evenals echte vliegtuigen e.d.

 

De mengverhouding van de epoxyhars en de harder is 3:1 op gewicht. Het gebruik van meer harder zal niet een hogere verwerkingssnelheid (zoals bij polyesterhars), maar wel een slechter resultaat geven. Elke 3 gram hars heeft precies 1 gram harder nodig om samen een nieuwe harde stof te vormen. Teveel hars of harder bindt zich niet en blijft als een weekmaker in het uitgeharde produkt zitten. Vanzelfsprekend komt het produkt dan niet tot optimale sterkte. Nadat het produkt is uitgehard, kan men de sterkte en chemische stabiliteit nog iets doen toenemen door enkele uren te temperen op 70° C of wat langere tijd op 60° C. Deze sterktetoename door temperen geldt, zij het in wat mindere mate, ook voor polyesterhars. De minimale verhardingstemperatuur is 0ºC. De hars is dan dikker en de uitharding duurt vanzelf sprekend veel langer. Hoge luchtvochtigheid en koude zal een plakkerig oppervlak geven. Deze plakkerigheid kan weggenomen worden met azijn. Bij 0ºC bereikt de epoxy langzaam ± 70% van zijn eindsterkte. Doorgaan tot volledige sterkte kan binnen enkele maanden gebeuren als de temperatuur hoger wordt. Bij het gieten van dikke delen (meer dan 1-2 cm) zal de temp. tijdens het uitharden gemakkelijk boven de 100º kunnen stijgen en begint het epoxymengsel te koken en te schuimen. Er moet dus voor gezorgd worden dat de temperatuur tijdens de harding niet boven de 100ºC komt. Men kan hiertegen het volgende doen: A: niet dikker dan 1-2cm gieten. B: het epoxymengsel vullen met vulstof. C: de begintemperatuur lager te nemen.

Er zijn nog geen recensies voor dit product

Schrijf uw recensie

Schrijf uw recensie

Klanten die dit product aangeschaft hebben kochten ook...